Новият албум на българската суперзвезда излиза на 9 февруари, а бароковите

...
Новият албум на българската суперзвезда излиза на 9 февруари, а бароковите
Коментари Харесай

Соня Йончева предизвиква с „Куртизанката“

Новият албум на българската суперзвезда излиза на 9 февруари, а бароковите й концерти в София са на 12 и 15 април 2023 г. 

Новият солов албум на Соня Йончева с провокативното заглавие “Куртизанката ” ще има международна премиера на 9 февруари. Дискът може да се купи от сайта https://sy11events.com/store/ и amazon.com.

Албумът е записан предходната година в Генуа, Италия с Orchestra dell’Opera Carlo Felice Genova, управителен от Марко Армилиато. Тенорът Чарлз Кастроново взе участие в дуетите от „ La traviata ” и „ Thaïs ”.

Всички оперни женски героини, включени в албума, са герои, свързани с облика на куртизанката.

Световноизвестното българско сопрано ще показа албума си с подпис сесия през април, когато ще изнесе два концерта за Великден – на 12 и 15 април в зала “България ” дружно с Фестивалния оркестър “Изкуството на барока ” с диригент Зeфира Вълова.

Програмата на концертите е барокова музика и творби на Хендел.

На специфична среща със своите фенове Йончева ще показа новия си албум “Куртизанката ”. Мястото, датата и часът ще бъдат в допълнение оповестени, прецизираха от екипа й.

“Светът на куртизанките постоянно ме е вълнувал – споделя Соня Йончева. – Открих тяхната галактика в моите театрални превъплъщения.  Прочетох историята на Вероника Франко – венецианска куртизанка,  поетеса, утвърдила себе си в територии, обичайно непокътнати за мъжете: тези на еротичната казуистика и обществения спор. Бях поразена от тази персона, която в изявленията си се противопоставя на своето време – епоха едновременно идеализираща и принизяваща дамите по обективиращ метод.  Борец за правата на дамите, която предлага тялото си за наслаждение. Какъв контрастност и каква религия! Вдъхновена от нейния път, взех решение да реализирам този албум. ”

В „ Куртизанката ” Соня Йончева сплотява безконечни женски фигури, някои от които исторически. Албумът включва арии от най-известните функции на сопраното като „ Травиата “ на Верди, „ Бохеми “ и „ Манон Леско “ на Пучини, „ Сибир “ на Джордано и „ Ирис “ на Маскани. Други заглавия като „ La bohème “ на Леонкавало, „ Samson et Dalila “ на Сен-Санс, „ Manon “ и „ Thaïs “ на Massenet не са част от репертоара на певецата или са планувани като предстоящ дебют като „ Madama Butterfly “ на Пучини.

Бонус парчето “In Trutina ” от “Carmina Burana ” на Орф отразява философията на плана, салдото сред тялото и мозъка, удоволствието, сдържаността, подозрението и съревнованието сред сензитивната и рационалната природа на човешкото създание.

Соня Йончева провежда записите на петия си независим албум и всичко към него чрез собствената си компания SY11 Events Ltd. Създадена през 2020 година, с цел да продуцира лични концерти, компанията вече има собствен лейбъл SY11 Productions, под който е публикуван албума.

Соня Йончева остава и извънреден изпълнител на Sony Classical.

Билетите за концертите на Соня Йончева в България тук:

Билети от epaygo.bg и в касите на EasyPay

https://epaygo.bg/epaygo/event/%D1%81%D0%BE%D0%BD%D1%8F%20%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР